Легкість догляду за рослинами починається з їх вибору

У міксах Mobilane відібрані саме такі види рослин, які здебільшого у своєму догляді не потребують нічого особливого, окрім поливу.

STAY IN TOUCH

If you are looking for inspiration please join us on Facebook

mobilane-livepicture-go-collection2

Приміщення, особливо ті, у яких буває багато людей поспіль, потребують рослин. Адже рослини виробляють кисень, очищують повітря та знижують рівень стресу. Але, вочевидь, і самі рослини потребують відповідних умов для свого існування, без яких швидко втрачають свою привабливість та гинуть.

Зазвичай один цей факт змушує власників комерційних приміщень відмовитись від озеленення взагалі, хоча насправді потрібно просто звернути увагу на те, які саме потреби мають конкретні рослини, та відповісти на питання, чи можливо ці потреби задовільнити за допомогою сучасної техніки.

У міксах Mobilane відібрані саме такі види рослин, які здебільшого у своєму догляді не потребують нічого особливого, окрім поливу. А полив за замовчуванням зручно реалізований у всіх видах продукції Mobilane.

Ми розкажемо Вам деякі ключові факти про кожну з цих рослин.

  • Драцена “Lemon Surprise” – тропічна рослина з яскравим смугастим листям. Вона потребує поливу лише коли ґрунт повністю висох – і те лише у кількості, достатній для того, щоб просто зробити його вологим. Хоча ідеальними умовами для зростання драцени є можливість потрапляння прямих сонячних променів, вона без проблем росте і у досить затінених приміщеннях, що робить її досить універсальним вибором для різних інтер’єрів. Зростає ця драцена досить повільно, завдяки чому дуже рідко потребує усунення старого листя. У той же час рослина є витривалою до хвороб. Все це разом забезпечує драцені “Lemon Surprise” довготривалий бездоганний вигляд.
  • Епіпремнум золотистий “Golden Pothos” – не дивлячись на складну назву, ця рослина набула дуже широкої популярності по всьому світу саме завдяки тому, що доглядати за нею не складно без жодних перебільшень. Її красиве листя у формі серця можна побачити у різних громадських закладах, де рослини не можуть отримати індивідуального догляду за замовчуванням, проте кожного разу виглядають неперевершено. До речі, ця рослина – це справжня ліана та у природі сягає до 12 метрів завдовжки, хоча у приміщеннях ця цифра зрідка сягає позначки 2 метрів. Епіпремнум золотистий полюбляє яскраве світло, але відноситься до тих рослин, які без проблем продовжують розвиватись у тіні та навіть при повній відсутності натурального освітлення. Здатність епіпремнуму зростати під штучним світлом та рідкий невибагливий полив зробили її одною з найпопулярніших рослин для офісу.
  • Костянець гніздовий – ця незвичайна тропічна рослина, що дійсно нагадує гніздо, насправді є різновидом папороті. Хоча при зростанні на вулиці його висота може сягати 150 см, у приміщеннях костянець гніздовий зазвичай не росте більше ніж на 30-60 см. Цікаво, що у тропічних лісах ця рослина має здатність самостійно засіватись та рости на деревах, що свідчить про її витривалість та здатність пристосовуватись до різних умов. Втім слід пам’ятати, що, оскільки костянець звик до умов тропічного лісу, найкраще він себе почуватиме у вологих приміщеннях з помірним освітленням, що часто є ідеальним варіантом для оздоровчих центрів та басейнів.
  • Кротон (кодіеум) “Petra” – справляє незабутнє враження на відвідувачів вже завдяки своєму яскравому багатокольоровому забарвленню та незвиклій формі листя, але це не єдине, що вражає у цій рослині. Технічно Кротон “Petra” є вічнозеленим чагарником і може сягнути у зрості 3 метрів, якщо буде рости у рідному тропічному кліматі у відкритому ґрунті, проте у приміщенні він зазвичай зупиняє свій зріст на позначці 70 см. Цікавим у цій рослині є те, як забарвлення її листя залежить від кількості сонячних променів, що на нього потрапляють. Чим більше їх буде, тим більше жовтих плям матиме кротон. Ті ж рослини, що зростають у більш темних приміщеннях, матимуть більше зелених плям. Загалом здатність цієї рослини з часом пристосовуватись до різних умов підкорює багатьох власників приміщень у всьому світі.
  • Мюленбекія сплутана – досить незвичайний вид чагарника. Хоча її дрібне листя на перший погляд здається простим, рослина дуже стильно та надзвичайно виглядає як самостійно, так і у якості доповнення для інших рослин у композиціях. Це справжня знахідка для вертикального озеленення, адже маленьке кругле листя мюленбекії, що звисає на довгих нитках, нагадує краплі води, що падають вниз, формуючи вічний зелений водоспад. Що характерно, ця рослина майже не потребує підрізання, що, в купі з нескладним поливом та витривалістю до хвороб, робить її надзвичайно невимогливою.
  • Нефролепіс піднесений “Green Lady” – ще один яскравий різновид папороті, що ідеально себе почуватиме у вологих приміщеннях з помірним освітленням. Його довге хвилясте листя особливо гарно виглядає тоді, коли має змогу висіти у повітрі, тому це ще один ідеальний варіант саме для вертикального озеленення. Втім найбільш приголомшлива функція нефролепісу піднесеного – це здатність ефективно очищувати повітря від шкідливих домішок. Зокрема, було доведено, що він на відмінно порається з очищенням повітря від формальдегіду.
  • Пеперомія “Schumi Red” – листя цієї незвичної рослини хочеться довго роздивлятися. Їх глибокий винний колір, що переливається відтінками від пурпурного до майже чорного, у поєднанні з текстурною поверхнею справляє враження рукотворного декору. Втім, ще більш приголомшливо пеперомія виглядає на контрасті з рослинами темно-зеленого кольору. Окрім яскравих декоративних властивостей, ця рослина відрізняється відносною невибагливістю до умов – їй підходить середня температура повітря та середній рівень освітлення. Що характерно, на відміну від багатьох декоративних рослин, ця є цілком безпечною для тварин, що раптом можуть захотіти поласувати її листям.
  • Спатифіллум “Cupido” – також є яскравим представником тропічних рослин, що прекрасно навчилися адаптуватись до зростання у приміщеннях. Як і інші рослини, характерні для цих зон, спатифіллум є досить витривалим, полюбляє вологу у повітрі та прекрасно справляється з нестачею сонячного світла. Проте відомий він не за своїм листям, як більшість схожих рослин, а за своїми незвичними квітками у формі списа. Окрім декоративної функції, ця рослина також прекрасно порається з функцією очищення повітря від шкідливих токсинів. Всі ці якості разом роблять спатифіллум одним із найпопулярніших засобів озеленення приміщень.
  • Філодендрон “Scandens Brasil” – має яскраве характерне листя у формі серця, що підкреслює світло-зелена смужка всередині. Така схожість швидко зробила цю рослину ідеальним варіантом для використання у приміщеннях, де є необхідність підкреслити романтичність обстановки та додати затишку. Якщо додати сюди здатність цього філодендрона зростати у затінених приміщеннях та його загальну невибагливість у догляді, він автоматично стає одним із універсальних засобів декору. До того ж, філодендрон “Scandens Brasil” прекрасно очищує повітря навіть від таких сильних токсинів, як формальдегід, бензол та трихлоретилен.
  • Філодендрон “Scandens” – «філодендрон» перекладається з грецької як «любляче дерево», що цілком зрозуміло, з огляду на його велике листя у формі серця. Листя філодендрону “Scandens” виглядає особливо стильно не лише завдяки формі, але й завдяки красивому глянцевому фінішу. Як і інші рослини цієї родини, Філодендрон “Scandens” є дуже витривалим, з легкістю пристосовується до обставин, у яких живе, може рости без великої кількості світла та потребує мінімум втручання загалом. Завдяки привабливому зовнішньому вигляду та невибагливості до умов, ця рослина є гарним варіантом майже для будь-якого вертикального озеленення.
  • Фіттонія “Skeleton” – розлогий вічнозелений багаторічник, який легко впізнати серед інших завдяки характерній сіточці на листях. Завдяки тому, що ця сітка може мати різні контрастні кольори, Фіттонія “Skeleton” є одним із впевнених лідерів серед рослин для декорування приміщень. Оскільки рослина не росте високо, а схильна формувати широкі покрови, рослинні композиції з її участю виглядають дійсно дуже яскраво. Не дивлячись на екстравагантну зовнішність, ця фіттонія віддає перевагу помірним умовам зовнішнього середовища, без яскравого сонця, але з високим рівнем вологості повітря.
  • Фіттонія Вершаффельта “Bianco Verde” – «класичний» варіант фіттонії у темно-зеленому кольорі з яскраво-білою сіточкою. Ця повзуча рослина є ідеальним рішенням для вологих приміщень, у які не потрапляють прямі сонячні промені. Саме вона досить легко формує характерний образ тропіків у місці, де її використовують у якості декору, особливо у поєднанні з іншими тропічними рослинами. Цікаво, що рівень вологості у приміщенні для цієї рослини є більш важливим, ніж навіть полив. Так, якщо з якихось причин фіттонія на деякий час залишиться без поливу та це навіть позначиться на її листі, вона досить швидко відновить свій попередній стан одразу після того, як її поллють знову.
  • Флебодіум “Blue Star” – також є різновидом папороті, хоча на перший погляд не дуже схожий на своїх родичів. Його кудлате довге листя, що хаотично зростає на тоненьких антенках, формує вигляд творчого безладу, тому зазвичай він ідеально відтіняє більш пропорційні та елегантні рослини у композиціях. Як і інші папороті, Флебодіум “Blue Star” є дуже невибагливим, полюбляє приміщення з невеликою кількістю сонця та є стійким до захворювань, що робить його одною з найпопулярніших рослин для декорування офісу. Також неможливо не відмітити його прекрасну здатність до очищення повітря, що є вкрай актуальним для місць великого скупчення людей.
  • Шеффлера деревна – добре відома завдяки своєму листю, що формує парасольки. Ця особливість робить навіть невелику рослину помітною яскравою прикрасою будь-якого приміщення. До того ж, шеффлера деревна входить до списку найневибагливіших рослин. Все, що їй потрібно – це помірне світло без потрапляння на неї прямих сонячних променів та періодичний полив. Форму, густоту та темпи росту цієї рослини досить легко корегувати, що робить її популярною для використання у різноманітних рослинних композиціях, навіть у техніці бонсай.
  • Шеффлера деревна “Janine” – справляє незабутне враження завдяки своєму плямистому забарвленню, що, у поєднанні з формою листя, схожою на долоньки або парасольки, робить рослину добре помітною та яскравою. Так як загалом забарвлення її листя є більш світлим, ніж у «класичній» шеффлері, ця рослина буде краще себе почувати у більш освітлених приміщеннях. Тим не менш, вона, як і її родич, є досить невибагливою у догляді та, при відповідному освітленні, нічого, окрім регулярного поливу, потребувати не буде.
  • Hedera helix Woerner – це добре відомий класичний плющ, який є улюбленою рослиною для зелених насаджень на вулиці завдяки своєму красивому темно-зеленому листю з жовтим візерунком. Проте привабливим є не лише його зовнішній вигляд, але й прекрасна здатність гарно себе почувати як на сонячних ділянках, так і у тіні, а ще добре переносити зиму з морозами. Цей плющ гарно чіпляється до різних типів поверхонь, що дозволяє формувати з його допомогою різноманітні ландшафтні прикраси та функціональні огорожі.
  • Hedera helix Glacier – це різновид звичайного плюща з сіро-зеленим забарвленням та поодинокими напівпрозорими плямами, що в цілому надає рослині такий вигляд, ніби її торкнувся мороз. Умови для зростання цього плюща можуть бути без перебільшення різні. Так, він краще за все почуватиме себе у затінених ділянках та у зволоженому ґрунті, але без проблем продовжить рости і на сонці у сухому ґрунті. Плющ чудово росте як вертикально, вкриваючи стіни, так і горизонтально, формуючи покрови завдовжки до 30 метрів, що робить його універсальним засобом декорування ландшафту.
  • Hedera helix White Ripple – ще один різновид плюща зі світло-зеленим листям та білою каймою. Він ідеально може відтінити темний кут у дворі або прикрасити ділянку ґрунту, при цьому не потребуючи яскравого сонячного світла. Як і інші плющі, його дуже легко формувати, але слід пам’ятати про те, що плющі при тісному контакті зі шкірою можуть викликати незначні подразнення. Цікаво, що відносно повільно зростають лише молоді паростки цієї рослини, з часом темпи росту будуть лише пришвидшуватись, тому мати дорослу рослину вигідніше для реалізації масштабних проектів.
  • Hedera helix Green Ripple – плющ, що відрізняється від своїх родичів глибоким зеленим кольором. Втім, його властивості повторюють те, що притаманне іншим плющам. Вміння плющів рости як вертикально, так і горизонтально, легко чіпляючись до будь-яких поверхонь, вдало використовують у формуванні огорож. Адже якщо стіна, на якій зростає ця рослина, є невисокою, плющ, доростаючи до її верху, красиво перекидається на інший бік, формуючи фігуру, схожу на зелений водоспад.
  • Hedera helix Goldchild – хоча ця рослина також є нічим іншим, як ще одним різновидом звичайного плющу, її яскрава зовнішність помітно виокремлюється на тлі інших. На відміну від інших родичів, що зазвичай мають темно-зелений колір, цей плющ помітний здалеку через своє листя з яскраво-жовтим оздобленням. Так як ця рослина не поступається за витривалістю своїм родичам, тобто добре зростає на різних ділянках та при різних умовах середовища, її легко можна комбінувати з іншими видами плюща та створювати неповторні композиції.
  • Carpinus betulus – або граб звичайний – це дерево, що доволі повільно росте та досягає середніх розмірів. Його характерною відмінністю є те, що листя грабу стає коричневим у холодну пору року, але не опадає, а так і лишається на рослині, поки не з’являться нові зелені листки навесні. Окрім того, квіти та плоди цієї рослини формуються у стильні сережки, які додають відповідного шарму. Граб є невибагливим до умов зростання та навіть сам покращує стан грунту для сусідніх рослин.
  • Pyracantha Dart’s Red – піраканта є вічнозеленим чагарником, що дуже яскраво виглядає за рахунок великої кількості білих квіток навесні та помаранчевих ягід восени та взимку. Селекціонери навмисно відібрали саме такий різновид рослини, щоб кількість плодів на ній була максимальною, завдяки чому піраканта привертає увагу до себе цілий рік. При цьому сам чагарник є дуже невибагливим до умов свого зростання і з легкістю росте у відкритому ґрунті у країнах з помірним кліматом.
  • Euonymus Dart’s Blanket – не зважаючи на просту форму, цей бересклет, що відноситься до деревоподібних рослин, є дуже витривалим. Він з легкістю виносить холод, вітер та опади, завдяки чому цю рослину частіше за все використовують для насаджень біля доріг. Особливістю берескету Dart’s Blanket є те, що він змінює свій колір у залежності від сезону. Так у теплу пору року його листя буде яскраво-зеленим, у той час як восени та взимку воно перетвориться на червоне. Ще одною особливою рисою цього берескету є нейтральне відношення до солоного ґрунту, що робить його кращим вибором для формування ландшафтів біля моря.

Wondering how Mobilane products can modify space with our help?

See Gallery

Blog
Green Deer

Складські приміщення або технологічне диво?

Коли бізнес сягає світових масштабів, кожний його крок не просто стає помітним, а суттєво позначається на оточенні.

4.10.2020

Clearing the air on the outdoor areas of the skin – care about the health of nations

Загальний рівень якості повітря на Землі є повсякденною турботою екологів у всьому світі.

20.10.2020

As an advertising industry helps the ecology of cities

JC Decaux, найбільша корпорація зовнішньої реклами у світі, добре відома своїми проектами, що привертають увагу не лише до того, що рекламується, а й до самої реклами.

22.10.2020